Publisert: 06.09.23

På jakt etter plast

På jakt etter plast Morten Åstveit i Bergen Havn studerer dagens søppelfangst
Som en del av prosjektet "Plastpatruljen" har Bergen Havn i dag vært på plast og søppeljakt på med arbeidsbåten Nordnes på Byfjorden.

-Velkommen om bord.

Operasjonsleder i driftsavdelingen i Bergen Havn, Lasse Dale tar i mot om bord i den hybride arbeidsbåten Nordnes. En båt som ofte tråler farvannet i og rundt Bergen på oppdrag fra eierkommunene til Bergen Havn. I dag er oppdragsgiver Redningsselskapet og Plastpatruljen. Som en del av Plastpatruljen i Bergen, skal vi ut og lete etter plast og avfall i Byfjorden.

Bergen Havn er en del av prosjektet "Plastpatruljen"

Ruten er klar; Vi går fra Jekteviken til Kvarven, videre til Laksevåg og Småpudden. Så tilbake langs kaiene og til Verftet.

Bergen Havn, frivillige fra Naturvernforbundet, Bergen kommune, Clear Ocean, Bergen og Omland friluftsråd, Norsk gjenvinning og Redningsselskapet har gått inn i et samarbeid, og oppfordrer båtfolket til å være med å rydde opp plast og avfall langs den flotte norske kysten vår.

Et skilt lå slengt i fjæresteinene

Denne septemberdagen er det stille og blankt på fjorden. Første stopp er Kvarven. Her er det ikke noe plast og se, men en gammel ulovlig teine blir dratt opp. Langs Laksevågsiden finner vi noe plast, og på resten av turen plukkes det litt plast og flere teiner og mindre flytende gjennstander. Plastfangsten var heldigvis ikke så stor denne dagen, og det så stort sett ryddig og rent ut langs kaier og knauser. Men vi tar gjerne turen igjen.

Del dette innlegget