Publisert: 12.03.24

Bergen Havn og Bergen Nasjonale Veteranskipshavn inngår avtale

Bergen Havn og Bergen Nasjonale Veteranskipshavn inngår avtale
Veteranskipene i Bergen vil i sommer og høst få en sentral plassering i Bergen sentrum. Bergen Havn har inngått en avtale med Bergen Nasjonale Veteranskipshavn om at skipene kan få ligge på Blomstertorget, Fisketorget og Zachariasbryggen.

Tidligere har veteranskipene hatt plassering på Holbergskaien, men fordi denne kaien nå mellom annet skal tilrettelegges for ladeinfrastruktur til hurtigbåterne, så ble det besluttet å flytte veteranskipene.

Vellykket prøveordning i fjor

I fjor høst ble det igangsatt en prøveordning med at veteranskipene Vestgar og Granvin skulle få ligge til kai ved Blomstertorget i Bergen sentrum. Konklusjonen var at plasseringen var godt eksponert og ga mye oppmerksomhet for de fartøyene som fikk plass ved kaien, men at man trengte et større område for å kunne vise frem flere veteranskip.

Dette er bakgrunnen for at Bergen Havn og Bergen Nasjonale Veteranskipshavn nå har inngått en avtale om at BNV kan få benytte kaiene Blomstertorget, Fisketorget og Zachariasbryggen øst og vest fra 1.juni til 31.desember i år.

Synlig i bybildet

-Veteranskipene er en naturlig del av den historiske havnen i Bergen, og vi er glade for at vi har fått satt av plass til disse fartøyene godt synlig rundt fisketorget, sier markedssjef Nils Møllerup i Bergen Havn.

Bergen Nasjonale Veteranskipshavn AS ble etablert i fjor sommer med eiere fra det frivillige fartøyværnet, kulturinstitusjoner og Bergen kommune.

- Det er flott at vi har fått på plass en avtale, sier Egil Sunde, direktør for Bergen Nasjonale Veteranskipshavn.Tiden fremover blir spennende for fartøyvernerne om bord i alle de vernede fartøyene, og byens befolkning og tilreisende med sans for levende kultur langs kaiene i Bergen, sier han.»

Del dette innlegget