Publisert: 01.07.24

Snart klart for Springsteen-konsert på Dokken

I dette området skal Bergens største konsert noen sinne arrangeres. Foto; Mats Sævig, Bergen LiveFoto; Mats Sævik/Bergen Live
21. juli er det klart for konsert på Dokken med Bruce Springsteen&The E Street band. Det blir et logistikkløft av dimensjoner.

Mandag 1. juli er "business as usual" på Dokken og i Jekteviken i Bergen Havn.

Et cruiseskip ligger til kai, og mange biler og passasjerer venter på Danskebåten for å starte ferien. I tillegg står det oppstilt mange kontainere og lastebiler. Men fra 10.juli starter riggingen til konserten på Dokken, og 21.juli er det klart for det største billeterte arrangementet i Bergen noen sinne.

45000 billetter ble revet bort da konserten ble annonsert

Et stort løft

-Vi har jobbet med dette i lang tid, og det er en enorm logistisk operasjon. sier Frank Nes i Bergen Live.

For Bergen Havn har dette også vært et stort løft.

-Vi har aldri gjort noe sånt før, så det har krevd mye planlegging og koordinering, både internt og med aktørene som har arbeidsplassen sin inne på Dokken. Den største jobben blir å frigjøre areal og flytte på ting slik at Bergen Live kommer til, blant annet med rigging, sier markedssjef Nils Møllerup i Bergen Havn.

Her blir det konsert 21.juli

Hektisk dag

-Konserten skal være i hjertet av containerhavnen, og da må det flyttes på store containere og trailere. I tillegg er selve konsertdagen den mest hektiske dagen for Fjordline i sommer, blant annet skal tusenvis av vestlendinger til fotballturneringen Dana Cup, understreker Møllerup.

Danskebåten har avgang klokken 13.30 på konsertdagen, mens et cruiseskip med 4000 passasjerer forlater Bergen klokken 16.

Én time senere starter publikumsinnslipp.

Konserten starter klokken 19.30. Etter planen spiller Springsteen i tre timer.

Ved Jekteviken (Nøstegaten 30) skal 33.500 personer sluses inn til hovedområdet, mens de 11.500 publikummerne som har Front Floor-billetter (nærmest scenen), har egen inngang i O.J. Brochs gate (Dokkeskjærskaien).

Nøstegaten og Torborg Nedreaas gate blir stengt for biler klokken 15, mellom Komediebakken og Bredalsmarken. Det vil stå politi på Puddefjordsbroen og ved andre trafikkpunkt.

Klostergarasjen stenges også for innkjøring klokken 15. Der blir det heller ingen utkjøring mellom klokken 22 og 24 på konsertkvelden.

Se visualisering av selve konsertarenaen på dokken her

Del dette innlegget