Publisert: 29.06.23

Stein Hauge har jobbet 50 år i Bergen Havn

Stein Hauge har jobbet 50 år i Bergen Havn
Denne uken er det 50 år siden Stein Hauge ble ansatt i Bergen Havn som 17 åring.

-Jeg hadde aldri sett for meg 50 år på samme arbeidsplass, forteller Stein Hauge. Da jeg begynte i havnen som kontorassistent, tenkte jeg bare på å bli rockemusiker Jeg hadde gått handelsskole og måtte tjene litt penger, mens jeg ventet på å slå igjennom forteller han.

-Men arbeidsoppgavene var kjekke og interessante, og jeg har likt å jobbe i et maritimt miljø, sier Stein Hauge.

Hyllet av ordfører

Mandag denne uken ble Stein Hauge hyllet og feiret av både kollegaer, tidligere kollegaer, havnedirektør og ordfører. For det er ikke hver dag man feirer at noen har jobbet 50 år i samme bedrift.

-Jeg feirer flere hundreåringer, enn folk som har jobbet 50 år på samme arbeidsplass, sa ordfører Linn Kristin Engø i talen til Stein.

En fantastisk reise

Da han begynte i Bergen Havn, regnet han ut havneavgifter som ble sendt til kunder. Det var både anløpsavgift, kaiavgift og vannavgift, og andre avgifter som påløp ved anløp av alle typer skip. Alt ble skrevet med penn på papir. Han har gått gradene fra kontorfullmektig, til EDB-konsulent, IT-konsulent og koordinator til IKT-leder, som han er i dag.

Det har vært en helt utrolig reise. Ikke minst etter at dataen kom. Jeg har fått muligheter til å utvikle meg, har tatt etterutdanning, og har blitt motivert til det av organisasjonen. Det har selvsagt vært nedturer, men samlet sett har det vært en fantastisk organisasjon å jobbe i og fantastiske mennesker å jobbe med, sier han i dag.

Musikeren Stein Hauge

Da han var åtte–ni år gammel begynte Stein Hauge å spille på brorens gitarer. Siden har det blitt en viktig del av livet.

Fra 1976 har han spilt i band, og det har blitt mange kjente bergensband. Det begynte med «Sloopy Band», deretter "Vestbandet", senere «Van Der Bilt» og «Link».

I dag spiller han i «Stein Hauge band». Han var også to ganger vært med i finalen i Melodi Grand Prix. I 1990 sammen med Twilight og sangen «Sarah». I 1993 fikk han andreplass i duett sammen med Kim Fairchild, med sangen «Foruten vind».

Mest kjent som musiker er han nok for at han var med på Lollipop-programmene på TV sammen med Rune Larsen og gjengen.

– Nå når jeg trapper ned her på havnen, skal jeg satse mer på musikken igjen, bedyrer han.

Del dette innlegget