Publisert: 23.08.23

Vellykket prosjekt med veteranskipsturer for cruiseturister

Vellykket prosjekt med veteranskipsturer for cruiseturister
Et nytt prosjekt med å ta med cruiseturister på fjorden med veteranbåter har vist seg å være svært vellykket. Turene gir inntekter til blant annet veteranbåtene, og det gir cruiseturistene en unik anledning til å oppleve Bergen fra sjøsiden.

-Cruiseturistene synes det er kjempekjekt å være på tur med veteranbåtene, forteller Erik Lofnes som er gründer og daglig leder i selskapet Maritime Tours. Selskapet som holder til på Tollbodalmenningen lever av å skreddersy maritime arrangement for både bedrifter og enkeltpersoner.

Populært tilbud

- Bergen har en stor flåte med veteranbåter, og for disse er det en kjærkommen inntekt å ta med cruiseturister på tur, forteller Lofsnes.

I sommer har veteranbåtene Midthordland, Granvin, Atløy og Vestgar hatt mange turer med cruiseturister fra selskapet Viking Cruises.

-Det har vært turer i forbindelse med ti av anløpene til Viking Cruises, og nesten 700 passasjerer er med hver gang. Det har blitt 12 turer i løpet av en dag, sier Lofnes.

Turene på Byfjorden starter på Bontelabo, og går videre ut til Sandviken og Sandviksflaket. Turen fortsetter til Puddefjordsbroen, ut mot Nøstet, til Nordnes og tilbake til Bontelabo. Hele turen tar halvannen time.

Bra for byen og turistene

-Dette er en vinn vinn- situasjon for alle, sier Lofnes. Veteranbåtene får en kjærkommen inntekt, og det gir oss også litt inntekter.

Lofnes er også klar på at noe av poenget med disse turene, er å ta bort litt av belastningen med mange turister og busser i sentrum.

-Hadde alle disse som tar en båttur på fjorden i stedet tatt en tur med buss, så tilsvarer det omtrent 20 busser. Turene med veteranbåtene tar bort noe av belastningen, samtidig som det gir turistene en unik mulighet til å se Bergen fra sjøsiden. Vi håper at dette blir et fast opplegg. Neste år vil vi forlenge sesongen i begge ender, slik at enda flere cruiseturister får oppleve byen fra sjøsiden.

Del dette innlegget