Publisert: 31.10.23

Bruce Springsteen and the E Street band til Dokken

Bruce Springsteen and the E Street band til Dokken
21.juli neste år blir Dokken arena for den største konserten i Bergens historie. Konserten blir bandets eneste konsert i Norge, og publikumskapasiteten vil være 45 000.

-Vi synes dette er et kjempespennende prosjekt, og ønsker å være med å bidra til noe som er positivt for byen og for publikum, forteller direktør Michal Forland i Bergen Havn.

Sammen med konsertarrangør Bergen Live, har Bergen Havn planlagt Dokken som midlertidig konsertarena i lang tid. En konsert på Dokken i juli 2022 ble lansert, men på grunn av usikkerhet rundt koronapandemien, ble konserten avlyst. Nå er imidlertid turneen klar, og konserten i Bergen blir den eneste konserten med Bruce Springsteen and the E Street Band i Norge i 2024.

Industriell ramme rundt konserten

På Dokken vil rundt 20 000 kvadratmeter med kontainerområde blir omgjort til en gigantisk konsertarena, hvor kontainerne vil utgjøre rammen rund konserten ved at de blir flyttet ut og rundt konsertarenaen. I tillegg til å ramme inne konsertarenaen vil de også utgjøre en buffer mot sjøen, og virke støydempende på omgivelsene utenfor konsertområdet.

Hvordan vil dette påvirke Bergen Havn sine aktiviteter?

-Det vil ikke få så store innvirkninger på aktiviteten, bortsett fra noen innskrenkninger på området i dagene frem mot konserten og på selve konsertdagen da vi nok må stenge det meste av aktiviteten, sier markedssjef i Bergen Havn, Nils Møllerup. Han forteller videre at både cruiseskip, Fjordline og Kystruten vil komme og gå som normalt denne dagen.

Et spennende prosjekt for Bergen havn

Hvor stort løft blir dette?

-Det er først og fremst Bergen Live som skal gjøre en jobb her, men også for oss blir dette en krevende runde siden det er første gang vi er med på noe slikt, sier Møllerup.

Vi har heldigvis erfaring fra store arrangementer som for eksempel Tall Ships Races og Fjordsteam, men det er første gang vi er med på å arrangere storkonsert.

-Vi har hatt en god dialog med Bergen Live siden de kontaktet oss første gangen med ideen, og har troen på at dette vil bli et bra arrangement. I tillegg opplever vi at bedriftene som holder til inne på Dokken er positive, noe som har vært vesentlig for oss for å kunne si ja til konserten, sier havnedirektør Michal Forland.

Vil det bli flere konserter?

Det må vi vurdere når vi har høstet erfaringer fra denne konserten. Nå skal vi konsentrere oss om å få til en flott konsertopplevelse på Dokken, avslutter Forland.

Del dette innlegget